14 nov

KAP VODE KOJA NASTAVLJA DA PADA NA GLAVU MOŽE BITI BOLNIJA OD SVEGA

Drevna kineska metoda mučenja podrazumevala je vezivanje zatvorenika za stolicu, a iznad njega bi bilo postavljeno nešto odakle bi mu padale kapi vode na glavu, tokom dužeg vremenskog perioda.
Kapi su uvek padale na isto mesto u redovnim intervalima. Mučenja su trajala danima, ponekad i nedeljama. Mučenje je očigledno bilo bezazleno, ali umesto toga, ova mala kapljica dovela je zatvorenika do ludila.
Hladnoća i ritam pada kapi sprečavali su zatvorenika da spava i postepeno su se razdražljivost i napetost povećavali. Kao što ste možda pretpostavili, mučenje je zapravo bilo razorno i izluđivalo je osobu. Ali kakve veze sve ovo ima sa psihologijom?
Možda ste razumeli šta želim da kažem. Na simboličkom nivou, ta mala i naizgled beznačajna kap može poprimiti konfiguraciju svake male stresne ili bolne epizode ​​koju progutate u svakodnevnom životu. Pa efekat će dugoročno biti isti kao ta kap.
Gutanje gorkog zalogaja svaki put će vam učiniti da se osećate sve gore i gore. Zbog toga je važno da se povremeno povučemo i postavimo granicu tamo gde nam naš emocionalni stomak govori NE.
Reći sebi da je vreme da prestane da gutate svaki gorki zalogaj je ponekad najlakši način da dodjete do blagostanja.

Leave A Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *