10 okt

NIKADA NE BEŽITE OD SVOJIH PROBLEMA

Ako izbegavate svoje probleme, znajte da ih samo povećavate i težeće te se nositi sa njima. Bez obzira koliko duboki, tamni ili čudni bili, suočite se s njima brzo i najbolje što možete; jer kada ih jednom počnete rešavati, postaćete ponosni na sebe na način koji sada ne možete ni da zamislite.
Kada se osećate zabrinuto ili nestabilno, to je često zato što niste jasno prepoznali zbog čega vam je neprijatno. Utvrdite problem. Budite što precizniji. Ako ne prepoznate jasno svoje probleme, oni će uvek izgledati veći nego što zaista jesu. Vaš mozak se odlično nosi sa neposrednim pretnjama u okruženju, a ne sa nejasnim brigama o prošlosti i budućnosti. Konkretizujte svoje probleme.Šta te tačno muči? Zašto mislite da je ovo problem? Jednom kada prepoznate stvarni problem, možete ga rešiti, prihvatiti ili zanemariti. Suočavanje sa jednom ili dve jasno identifikovane prepreke je daleko manje stresno od desetina nejasnih i skrivenih briga u najmračnijim krajevima vašeg uma.
I uvek imajte na umu da ako problem možete rešiti jednom ili sa više opcija, vi nemate problema. Ako se problem može rešiti preduzimanjem određenih koraka, a vi i dalje budete blokirani, vi ste problem. Na primer, ako se osećate zaglavljenim u poslu koji mrzite i ne ostvareni, možete odlučiti da nešto preduzmete i potražite novi. Ako vam se ne sviđa vaša kondicija, možete izaći i početi trčati već danas. Ako niste zadovoljni svojom vezom, to nije problem jer preduzimanjem akcija možete iskreno razgovarati o tome kako poboljšati vezu ili promeniti svoje ponašanje. A čak i ako ne znate šta da radite i odakle da počnete, uvek možete učiniti jedno, zatražiti pomoć, prepustiti se vođenju i podršci. Niste sami. Uvek imajte na umu da bez obzira sa kojim problemom se sada suočavate, doživljavate nešto što su hiljade ljudi širom sveta već iskusile i nekako prevazišle.

Leave A Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *